Het Streekbad

Hoogkarspel

Gefaseerde opening

Vanaf het moment dat het zwembad weer opengaat voor publiek staat veiligheid voorop. De eerste periode vanaf opening is alles nog beperkt, waarbij we ons houden aan de richtlijnen, zoals die worden gegeven vanuit de RIVM. Binnen dit protocol schetsen we hoe we hier verder invulling aan willen geven. Belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn:
• Veilige en gezonde omgeving voor werknemers en gasten.
• Geen fysiek contact met anderen.
• Aanvullende maatregelen.
De versoepeling van maatregelen biedt voor Het Streekbad de mogelijkheid om haar maatschappelijk functie weer op gepaste wijze in te vullen. Daarbij hebben wij als zwembad eerst een aantal afwegingen gemaakt, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften vanuit het RIVM en op basis van advies voortkomend uit het overkoepelend “Protocol Verantwoord Zwemmen . Op basis hiervan stellen wij het volgende begin fase voor:
Fase 0: Alles gesloten.
Fase 1: Beperkte opening onder strikte regels
Fase 2: Reguliere opening

  Fase 0 Fase 1 Fase 2 (regulier normering)
Ouder en kind zwemmen Niet toegestaan 1,5m afstand tussen koppels Regulier
Zwemlessen t/m 12 jaar Niet toegestaan 1,5m afstand tussen instructeur en kinderen Regulier
Zwemlessen ouder dan 13 jaar Niet toegestaan 1,5m afstand Regulier
Groepsactiviteiten Niet toegestaan 1,5m afstand Regulier
Banenzwemmen Niet toegestaan 1,5m afstand Regulier
Recreatief zwemmen Niet toegestaan 1,5m afstand Regulier

 

Binnen fase 1 krijgt het zwembad de mogelijkheid om onder strikte en verantwoorde voorwaarden open te gaan om mensen op een veilige manier te laten sporten en bewegen en aan hun gezondheid te laten werken. Ten allen tijden is het kunnen bewaren van de 1,5 meter afstand tussen personen de stelregel. Op de accommodatie vinden verschillende activiteiten plaats voor verschillende doelgroepen. Het tempo waarbinnen deze activiteiten door de verschillende doelgroepen weer kunnen worden hervat verschillen. Op basis van de besluiten van de Rijksoverheid , Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en burgermeester & wethouders wordt bepaald of gestelde maatregelen kunnen worden versoepeld of moeten worden verzwaard.